image

NOBEL arkitekter fik et indkøb i den åbne internationale konkurrence om det nye Fotografihus i Oslo. Projektet skal placeres på Sukkerbiten med Operaen og det nye Munch Museum som nærmeste naboer. Byggeriet er udformet i et enkelt formsprog med et lavt og langstrakt betonvolumen, der hæver sig over en åben og multianvendelig kajplads.

Alle udstillingsarealer er placeret på 1. sal, mens de udadvendte funktioner som foyer og restaurant er placeret i terrænplan. Her er facaderne trukket tilbage, så kajpladsen visuelt flyder ind under betonvolumenet og inviterer indenfor. Centralt i bygningen er der udformet et dobbelthøjt rum med cirkulært ovenlys – en IRIS - der vil fremstå som et vartegn for Fotografihuset.

Juryen skriver bl.a. i sin betænkning: "Juryen har hatt stor glede av å se hvor mye man kan få til på tomten ved å bygge på så lite areal som mulig. Det kompakte og arealeffektive 2-etasjers bygget med sin transparente 1. etasje og sin innadvendte 2. etasje mener juryen det er verdt å trekke frem, som en referanse for konkurrensens vinner i det videre arbeidet."


Fotografihuset i Oslo
Parkeringshus i Nordhavn
Uus Telemaja i Tallinn
Dansk Sprognævn flytter til Bogense
Tampere Art Museum
Strandhuse i København
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt Nobelark